Att söka objekt – steg för steg

Tips för dig som söker bostad

STEG 1 – Registrera dig i sökandebanken

Det första steget är att registrera dig om sökande hos Landskronahem, detta gör du på hemsidan. Dina sökpoäng räknas från det datum då du registrerade dig och du får 1 poäng per dag. För att stå kvar i registret måste du logga in på ”mina sidor” minst var sjätte månad annars nollställs dina sökpoäng.

STEG 2 – Håll utkik och visa intresse

Alla lediga objekt publiceras på vår hemsida, där de ligger i 3-8 dagar, under denna tid finns möjlighet att göra en intresseanmälan. Du kan anmäla intresse för flera objekt samtidigt. För att anmäla intresse loggar du in på ”Mina sidor” med ditt personnummer (utan bindestreck) och ett lösenord som du själv valt när du registrerade dig som sökande. På ”Mina sidor” kan du hela tiden följa uthyrningsprocessen för de objekt du anmält intresse för.

STEG 3 – Vem får gå på visning?

Efter publiceringen av ett objekt börjar vi arbeta med uthyrningen. De 3-5 personer som stått längst i vår sökandebank och anmält intresse för ett objekt får ett visningserbjudande, förutsatt att de uppfyller grundkraven i våra uthyrningsregler.

STEG 4 – Visningen

Objektet visas av den nuvarande hyresgästen eller av AB Landskronahems personal.

STEG 5 – Efter visningen

Efter visningen loggar du in på dina ”Mina sidor” och tackar ja eller nej till objektet. OBS! Du ska ha varit på visning innan du tackar ja till en lägenhet.

STEG 6 – Vem får skriva kontrakt?

Den sökande som tackar ja efter visning och som stått längst i vår sökandebank får ett kontraktserbjudande, därefter görs en kontroll för att se att den sökande uppfyller kraven i uthyrningspolicyn. Ett meddelande om att objektet är uthyrt går till alla andra som fått ett erbjudande.
Ställ dig i vår sökandebank

Tips!

För dig som har en e-postadress och har tydligt definierade önskemål kring dina önskemål är vår prenumerationstjänst ett bra verktyg. Med prenumerationstjänsten får du e-post varje gång vi publicerar ett ledigt objekt som motsvarar dina önskemål. Du aktiverar prenumerationstjänsten genom att logga in och gå vidare till ”Mina sidor” under rubriken ”Min prenumeration”.