Bo tryggt hos oss

Vad är trygghet för dig?

Trygghet är ett vitt begrepp och definitionen är högst personlig.

Vi på Landskronahem vill skapa boendemiljöer som upplevs som trygga av våra kunder. Det innebär att upplevelsen av trygghet utgår ifrån en helhet, som skall kännas trygg, allt ifrån gatan där du parkerar din bil, till din lägenhet. Sammantaget skall upplevelsen för dig som kund vara välkomnande och trygg. Genom ett bra bemötande ifrån vår personal, förstärks känslan av närhet och trygghet.

Trygghet är en del av vår vardag, det ingår i vår löpande förvaltning att på olika sätt justera i stort som smått, för att öka känslan av trygghet. Det kan vara allt från belysning i trapphus/gård till växtlighetens beskaffenhet.

Vi levererar inte bara trygghet på kontorstid, utan det är något som vi vill att du som kund, skall känna 24 timmar om dygnet. Vår trygghetsjour gör det möjligt för dig som hyresgäst att ringa efter kontorstid, om du upplever störning från grannar eller närboende.

Vi vill att du som hyresgäst skall komma till tals, vilket du bl a får göra via vår NKI-enkät, där du kan ge dina synpunkter och önskemål. Frågor angående trygghet kommer ofta högt upp på hyresgästernas önskemål och prioriteringar.

TRYGGHETSJOUR

Hos Landskronahem skall du bo tryggt. Du har därför möjlighet att kontakta vår trygghetsjour om störningar förekommer utanför ordinarie arbetstid. Grannar som stör kan bero på deras obetänksamhet och ofta rättar de sig efter en tillsägelse. Blir man störd bör man därför i första hand själv tala med de som stört.

Kontakta Bovärden om störningarna trots allt återkommer. Beskriv störningarna och tala om vid vilka tider samt hur ofta de förekommer.

Underteckna en skrivelse helst med flera namn så att inte ”ord står mot ord”. Vid akuta störningar under sena kvällar och nätter kan vaktbolagets ledningscentral kontaktas på telefon 0418-569 20 av de som inte själv vågar tala med de som stör.

Väktare rycker då ut och försöker lugna ner de störande. Misslyckas väktarna tillkallar de polis. Väktarna lämnar en fullständig rapport till Landskronahem. Vid behov lämnar Landskronahem bara ut anmälarens namn efter tillåtelse av anmälaren.

Skrivelser från de som störts samt väktares vittnesmål är sedan underlag för beslut som kan innebära att de störande mister rätten att bo kvar.