Gör om i lägenheten

Bli inspirerad till renovering

Till de flesta av våra lägenheter hör en lägenhetsfond som kan användas till underhåll. Du väljer själv om du vill beställa renovering av Landskronahem eller göra arbetet själv.

Börja alltid med att rådfråga din bovärd eller kundservice när du ska göra om i din lägenhet.
Läs gärna i menyn till vänster för att se vilka olika alternativ som finns för renovering.

LÄGENHETSFOND – BLI INSPIRERAD TILL RENOVERING!

För att du ska bli helt nöjd med din lägenhet kanske du vill renovera den via lägenhetsfonden?! Få en personlig prägel på ditt boende. Det är enkelt och roligt att välja tapeter, golv och annan inredning om du besöker vår inspirationshörna på vårt huvudkontor.
Välkommen in och bli inspirerad!

SÅ HÄR FUNGERAR LÄGENHETSFONDEN

Till de flesta av våra lägenheter finns en lägenhetsfond. Avsättning till denna sker månadsvis. Lägenhetsfonden kan användas till målning/tapetsering, sprutmålning av köksluckor samt byte av golv. Finns det mycket i lägenhetsfonden kan du även välja till exempel nytt kakel i kök, nya köksluckor, nyläggning av parkett i sovrum och hall. Annars kan lägenhetsfonden endast användas till målning/tapetsering och golv.

För att beställa renovering via lägenhetsfonden har vi vissa tidsintervaller:

  • målning/tapetsering – 8 år
  • byte av plastmattor – 12 år
  • slipning av parkett – 15 år

Du kan se på ditt besiktningsprotokoll när det senast blev renoverat i din lägenhet eller kontakta din bovärd eller kundservice som hjälper dig. Lägenhetsfonden är kopplad till din lägenhet och tillhör inte dig som hyresgäst. Det innebär att du kan använda den tills du säger upp lägenheten. Det kan också hända att lägenhetsfonden måste användas för att täcka oväntat underhåll. Om grannen till exempel får översvämning som även drabbar dina tapeter. Då regleras omtapetseringen av din lägenhet till viss del genom din lägenhetsfond.

BESTÄLLA ARBETET ELLER GÖR SJÄLV

Du väljer själv om du vill beställa renovering av Landskronahem eller göra arbetet själv. Beställer du av Landskronahem drar vi fasta summor från lägenhetsfonden. Gör du arbetet själv är det materialkostnaden som dras från fonden.

Enda kravet är att arbetet utförs på ett fackmannamässigt sätt. Bovärden kommer att besiktiga jobbet som du gjort själv. Om du har frågor om lägenhetsfonden och hur du kan använda den är du alltid välkommen att kontakta din bovärd eller kundservice. Hos bovärden kan du också få många tips och råd när det gäller underhållet av din lägenhet.

SPARA PENGAR OCH GÖR JOBBET SJÄLV

Din lägenhetsfond räcker till mycket mer om du gör jobbet själv.

UNDERHÅLL

Landskronahem underhåller lägenheten enligt ett visst underhållsschema. Naturligtvis kan du vara med och göra många val, men inte alla. Upprustning av badrum står alltid Landskronahem för. Det får du inte göra själv.

Vitvaror lagas eller byts ut när de går sönder. Extra val får du betala kontant. Vissa standardförändringar kan höja hyran.

STANDARDFÖRÄNDRING

Om du bor i en lägenhet med lägenhetsfond är 35 procent öronmärkt för målning, tapetsering och golv. Övriga 65 procent kan du använda för ett antal olika standardförändring, men inte riktigt alla. Vissa betalar du med en installations-/arbetskostnad plus hyreshöjning.

Om du vill veta mer om hur du stajlar ditt boende svarar din bovärd eller kundservice gärna på dina frågor, där får du också aktuell prisinformation när det gäller standardförändring.