Jäntan

Trygghetsboendet Jäntan ligger beläget centralt i Landskrona på Rådmansgatan 6. Det är ett boende riktat till dig som är 65 eller äldre (minst en person i hushållet ska ha fyllt 65 år). Du bor i en vanlig lägenhet och sköter själv ditt hushåll och dina dagliga aktiviteter. Syftet med boendet är att motverka ensamhet och isolering och som boende förväntas du vilja delta i aktiviteter och bidra till att skapa gemenskap med dina grannar.

Alla lägenheter nås enkelt med hiss och är tillgänglighetsanpassade i enlighet med dagens byggregler. Badrummen är rymliga och alla lägenheter har egen tvättmaskin.

Det finns ingen vård eller tillsyn i boendet. Om du har behov av hemtjänst så ansöker du som vanligt om det via kommunen.

Det finns flera gemensamma ytor i markplan, ett stort gemensamt kök och en trygghetsvärd som hjälper till att leda aktiviteter. I den gemensamma matsalen/loungen kan du fika och titta på TV med dina grannar; trygghetsvärden kan ordna frågesport, bingo, gemensam matlagning eller varför inte vinprovning?

Det är du som bor i fastigheten som ska vara med och bestämma aktiviteter och därför finns även ett boenderåd där de boende tillsammans med trygghetsvärden beslutar om aktiviteter och annat som rör boendet.

I ett av de gemensamma rummen är det inrett för spel och hobby; här finns sällskapsspel och enkel pysselutrustning, såsom målarböcker, färgpennor och korsordsböcker. Det tredje gemensamma rummet kan delas av och här finns enkel träningsutrusning: två motionscyklar, hantlar, gummiband mm. Här finns även bioduk och projektor för gemensamma filmvisningar.

I huvudentrén finns sittplatser och här hittar du också trygghetsvärden som är på plats måndag – fredag.