Här händer
det grejer.

Landskrona är en stad i utveckling. Och det är även Landskronahem. Här kan du se en del av de projekt som vi arbetar med just nu. Som du kommer att se handlar det inte bara om nya hus. Vi har massor av andra spännande saker att berätta om. Allt från små och stora renoveringar till det brukar kallas stadsutveckling.

Jäntan
Nyproduktion

Inflyttning Q2, 2024

 

Intresseanmälan

Lägenheter för dig som är 65 år eller äldre

Trygghetsboendet Jäntan ligger beläget centralt i Landskrona på Rådmansgatan 6. Det här är ett  boende riktat till dig som är 65 eller äldre (minst en person i hushållet ska ha fyllt 65 år). Du bor i  en vanlig lägenhet och sköter själv ditt hushåll och dina dagliga aktiviteter. Syftet med boendet är att motverka ensamhet och isolering och som boende förväntas du vilja delta i aktiviteter och bidra till att skapa gemenskap med dina grannar. 

Det finns gemensamma ytor i markplan, ett stort gemensamt kök och en trygghetsvärd som hjälper till att leda aktiviteter. Det finns även ett boenderåd där de boende tillsammans beslutar om aktiviteter och annat som rör boendet.

  • En lugn boendemiljö med grannar i liknande ålder. Alla lägenheter har säkerhetsdörr och hela fastigheten har ett digitalt låssystem för ökad säkerhet och trygghet. Fastigheten kommer att trygghetscertifierats enligt Tryggare Sveriges standard. Fastigheten har hiss.
  • Ett funktionellt utformat boende med hög standard och god tillgänglighet. Alla lägenheter har genomgående parkettgolv, kök i öppen planlösning med micro och diskmaskin, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare (kombimaskin i 1 rok). Nästan alla lägenheter har balkong/fransk balkong eller uteplats.
  • Gemensamma ytor som uppmuntrar till social gemenskap och  bidrar till en ökad trygghetskänsla.
  • Aktivitetsvärd på plats
  • Utrymme för rollator/permobil och cyklar inomhus.

I december 2023 kommer det att finnas två inredda visningslägenheter att komma och titta på. Då finns även en bostadsväljare på plats på hemsidan så att du enkelt kan välja en lägenhet i det läge du föredrar – mot gården eller ut mot gatan, på de nedre eller övre våningarna. 

Lägenheterna söks i vanlig ordning via vår hemsida. I väntan på att lägenheterna ska läggas ut till uthyrning  kan du redan idag anmäla ditt intresse via den gröna knappen till vänster så kontaktar vi dig när uthyrningen börjar!

 

Karlslund

Läs mer

Ett nytt Karlslund växer fram.

Bor man i Karlslund har man nära till allt. Nära till naturen. Till skolor och förskolor. Bra matbutiker, fina promenadstråk, flera busshållplatser, Pågatågsstationen och Landskronas största lekplats.

Som granne med stadens modernaste rekreationsområde hittar man alltid något att göra bland äventyrsbad, utomhusplaner, idrottshall, ishall och upplysta löparslingor.

Bara några minuter bort på cykel har man tillgång till stadens hela utbud av butiker, kulturliv, restauranger, caféer och allmän service.

Men kanske bäst av allt. Här finns moderna, trygga, genomtänkta hyresrätter att flytta rakt in i.

Välkommen till nya Karlslund – välkommen hem!

Läs mer här!

Nyproduktion av radhus i Häljarp

Läs mer här 

 

I familjevänliga Häljarp bygger vi 18 moderna marklägenheter i varierande storlek. Samtliga har en spännande design med öppen planlösning och fantastiskt ljusinsläpp. Projektet går under namnen ’Red barn’ och ’White barn’ då byggnaden består av en röd och en vit del i modern ladu-design.

I Red barn som är en faluröd träbyggnad finns åtta lägenheter; sex 3 rok, en 4 rok och en 1 rok. Alla lägenheter utom 1 rok är i två plan. Alla har egen uteplats.

White barn är vitputsad i stilren design och består av tio lägenheter; fem 3 rok, en 4 rok, tre 2 rok och en 1 rok, samtliga i två plan. Även här finns uteplatser i anslutning till lägenheterna.

I hyran ingår värme, en p-plats per lägenhet och sophämtning. Vatten mäts och debiteras separat för varje lägenhet, sk IMD.

Mer information om uthyrningen kommer under våren 2024.

Preliminärt sker inflyttning vintern 2024/25.

Red barn och White barn ligger intill Öresunds golfklubb och bara ett par minuters promenad eller cykeltur bort hittar du en ICA-butik, busshållplats och tågstation.

I Häljarp finns även förskola och skola F-9, liksom idrottsplan och idrottshall.