Bemannat uthyrningskontor:
På Regeringsgatan 14 har Landskronahem ett uthyrningskontor för lägenheterna i Jäntan. Här kan du få svar på dina frågor, boka och gå på visning, teckna kontrakt mm. Kontoret på Regeringsgatan 14 har öppet helgfria tisdagar kl 13.30-16.30 och fredagar 9.30-12.00. From 1 juli är kontoret stängt och du kan kontakta oss via telefon 0418-56900 eller mail info@landskronahem.se för att boka visning av Jäntan.

Tillgänglighetsanpassning:
Lägenheterna är tillgänglighetsanpassade med exempelvis hiss, stora badrum och handtag i duschen. Fastigheten har utrymmen för rollator/permobil och cyklar inomhus. Även miljörum med kärl för källsortering finns inomhus i bottenplan, liksom lägenhetsför­råden. Alla dessa utrymmen nås utan nivåskillnader.

Förråd:
Lägenhetsförråd finns antingen i lägenheten eller tilldelat varje lägenhet i husets förrådsutrymme. Förrådets storlek är cirka 2 kvadratmeter.

Internet, tv och telefoni:
Samtliga lägenheter är uppkopplade till Stadsnätet med fiber. Basutbudet med TV-kanaler (1-12) via IPTV ingår i hyran. Man kan själv teckna sig för bredbandstjänster och fast telefoni via fiber. Uttag för vanlig fast telefon saknas.

Värme, vatten och el:
Värme ingår i hyran och vatten debiteras efter individuell förbrukning. Kostnad för hushållsel tillkommer.

Hemtjänst:
Du rår om dig helt själv i boendet, men kan självklart få hjälp från hemtjänsten vid behov. Ansökan om hemtjänst görs i vanlig ord­ning hos kommunen och är inte kopplat till boendet.

Bostadstillägg:
Som hyresgäst i ett trygghetsboende kan du ha rätt till bostads­tillägg. Det är ett skattefritt tillägg som är till för dig som har låg pension och har fyllt 65. Beloppet varierar beroende på din inkomst och förmögenhet. Du ansöker själv om tillägget hos Pensionsmyndigheten. På deras hemsida finns en lättillgänglig räknesnurra där du enkelt kan se om du kan ha rätt till bostadstillägg.