Jäntan erbjuder en livsstil utöver det vanliga. Vårt väl genomtänkta och beprövade koncept skapar gemenskap, trygghet och tillgänglighet i ett boende med hög social samvaro.

I Jäntans trygghetsboende hyr du en lägenhet precis som vanligt, men med möjligheter till vardaglig social samvaro, gemenskap, trivsel och trygghet. Här finns gemensamma samlingsytor där du som hyresgäst kan träffa dina grannar i spontana möten, eller genom aktiviteter planerade av vår aktivitetsvärd.

Din hyresvärd är Landskronahem, ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Landskrona stad. Du bor som vanligt i en egen lägenhet där du rår om dig själv, men får dessutom tillgång till gemensamma ytor som inspirerar till gemenskap och en inkluderande atmosfär.

De gemensamma ytorna finns på bottenplan och består av ett antal anpassningsbara rum för olika typer av samkväm. Som boende i Jäntan blir du en viktig del av ett livsstilsboende, där glädje, gemenskap och bekvämlighet värdesätts.

Ytorna består av ett gemensamt kök med tillhörande lounge, där du kan tillaga och avnjuta måltider tillsammans med dina vänner och grannar. Vidare har du tillgång till spel- och hobbyrum. rum för träning och fysiskt välmående och biorum anpassat för exempel­vis filmvisningar och föreläsningar.

På trygghetsboendet finns en aktivitetsvärd på plats måndag till fredag som hjälper till att anordna aktiviteter. Det kan handla om allt från frågesport, musikquiz, vinprovningar, matlagningskurser, till gemensamma utflykter och studiebesök.

Jäntans aktivitetsvärd heter Linnea Johnsson och beskriver sin roll som "en fritidsledare fast för vuxna". Linnea arbetar för att stärka den sociala samvaron genom att främja gemensamma aktiviteter, arbeta hälsoinriktat och samverka med de boende för att skapa gemenskap och trygghet.