Så här söker
du bostad
hos oss!

Steg 1 – Registrera dig i sökandebanken

Det första steget är att du registrera dig som sökande här på hemsidan. Dina så kallade sökpoäng räknas från det datum då du registrerade dig och du får 1 poäng per dag. För att stå kvar i registret måste du logga in på ”mina sidor” minst var sjätte månad annars nollställs dina sökpoäng.

 

Steg 2 – Håll utkik och visa intresse

Alla lediga objekt läggs upp på vår hemsida, där de ligger i 3-8 dagar. Under denna tid finns möjlighet att göra en intresseanmälan. Vill du, så kan du anmäla intresse för flera objekt samtidigt. För att anmäla intresse loggar du in på ”Mina sidor” med ditt personnummer (utan bindestreck) och det lösenord som du valde när du registrerade dig som sökande. På ”Mina sidor” kan du hela tiden följa uthyrningsprocessen för de objekt du anmält intresse för. Spännande!

 

Steg 3 – Vem får gå på visning?

Efter publiceringen av ett objekt börjar vi arbeta med uthyrningen. De 3-5 personer som stått längst i vår sökandebank och anmält intresse för ett objekt får ett visningserbjudande, förutsatt att de uppfyller grundkraven i våra uthyrningsregler.

 

Steg 4 – Visningen

Objektet visas antingen av den nuvarande hyresgästen eller av medarbetare från AB Landskronahems.

 

Steg 5 – Efter visningen

Efter visningen loggar du in på dina ”Mina sidor” och tackar ja eller nej till objektet. OBS! För att kunna tacka ja till en lägenhet måste du ha varit på visningen.

 

Steg 6 – Vem får skriva kontrakt?

Den sökande som tackar ja efter visning, och som stått längst i vår sökandebank, får ett kontraktserbjudande, därefter görs en kontroll för att se att du som söker uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy. Ett meddelande om att objektet är uthyrt går sedan till alla andra som fått ett erbjudande.

Ett litet tips!

Om du har en e-postadress och en klar bild av vad du söker är vår prenumerationstjänst ett bra verktyg. Med tjänsten får du e-post varje gång vi publicerar ett ledigt objekt som motsvarar dina önskemål. Du aktiverar tjänsten genom att logga in och gå vidare till ”Mina sidor” under rubriken ”Min prenumeration”.